2010. november 8., hétfő

Gyöngyösök figyelem!!

Az üvegolvasztás úgy elhatalmasodott rajtam, hogy hajlandó vagyok megválni a gyöngyeimtől. Elkezdtem bezacskózni őket. Amit sikerült, az le is fotóztam. Én nem tudom, hogy milyen fajták.... Az biztos, hogy a java kása, és van benne szalmagyöngy, illetve kissé szögletes vágott gyöngy is.

A lényeg, hogy úgy döntöttem, szeretném ezeket elajándékozni olyan gyöngyitiszben szenvedőknek, akiknek szükségük van rá.
Cserébe egy kérésem van. Akinek megtetszik valamelyik gyöngy, hagyjon egy megjegyzést, amiben lestoppolja a gyöngyöt, szín, forma megnevezéssel. Ha egy gyöngyre többen is jelentkeznek, az "érkezési sorrend" számít.  Szóval, ha kell a gyöngy foglald le a kommentben.( Ha kéred szívesen lemérem mennyi.) Aztán ha még nem foglalták le előtted (ezt  úgyis jelzem...), akkor az a kérésem, hogy küldj egy felbélyegzett, megcímzett válaszborítékot, és ha van 1-2 db visszazárható kicsi zacsit. Ez így megfelel nektek?

Akkor jöjjenek a gyöngyök:

Nem tudom, hogy melyik csomag kb hány grammos, lusta voltam mérni. 4x6-os zacskókba raktam őket, de van néhány 5x5-ös is.


Vegyes szögletes vágott gyöngy. Sötétlila, világoslila, és rózsaszín keveréke. A gyöngyök nem egyforma méretűek, a lyukméret is változó, viszont a fényük kárpótol ezért. (A gyöngyök egy 7x10-es zacskóban vannak)

Talán ezt a gyöngyöt nevezik ezüst közepűnek. Nagyon szép narancssárga. Másfél csomag van belőle.

Teljesen bontatlan nagyobb méretű barna gyöngy.

Matt rózsaszín gyöngy. Olyan minta festett lenne, minimális árnyalati eltérések láthatóak. Egy zacskóval van.

Fekete szalmagyöngy, viszonylag egyforma hosszúságúak. Nincs belőle sok, a 5x5-ös zacskó, kb a negyedéig van.

Narancssárga kásagyöngy, a méretűk nem egyforma, viszont elég nagy lyukkal rendelkezik. Kevés van belőle, az 5x5 zacskó kb harmadáig.

Vágott szögletes gyöngy. Szép fényű barna gyöngy. Szintén nem egyforma méretű gyöngyök. Fél 5x5-ös zacskóval van.

Gyöngyházfényű narancsságra kásagyöngy. 5x5-ös zacskó kb negyedéig.


Teljesen áttetsző szalmagyöngy. Nem ezüstös közepű. Ennyi az összes belőle.

Gyöngyházfényű fehér kásagyöngy. 6x6-os zacskó kb harmadáig van.Amit már zacskóztam, de nem sikerültek a képek( természetesen teszek majd fel róluk.) Zöld szalmagyöngy 2 zacskóval, és halványsárga szalmagyöngy szintén két zacskóval. Egy zacskó ferdén vágott nagyobb méretű fekete gyöngy.

Ja, és ha már lestoppoltátok a saját részetekre a gyöngyöt, legyetek szívesek kirakni a blogotokra, hogy más gyöngyösök is értesüljenek róla. Nagyon köszönöm. (Ez nem feltétel :))

9 megjegyzés:

 1. Nagyon aranyos vagy ezzel a felajánlással! Ha lehet, én a legfelső képen látható vegyes (lilás) vágott szalmára és a teljesen bontatlan nagyobb méretű barnára pályáznék:) előre is ezer köszönettel! A hírt továbbítom!!

  VálaszTörlés
 2. Milyen kedves gesztus! Nagyon gondolkozom a narancssárgákon, de lehet inkább meghagyom másnak, aki később ér ide annak is jusson. :)

  VálaszTörlés
 3. Dorka, te vagy az első, a lestoppoltakat félre is tettem neked. Még lesznek gyöngyök, a napokban megpróbálom kiüríteni a kis tárolómat.
  Motymoty, ne aggódj jut nekik is, illetve még van gyöngy amiket nem fényképeztem, olyan 10-11 féle kb. De igazán rendes vagy, hogy a többiekre is gondolsz. :)

  VálaszTörlés
 4. Klau, ez tényleg kedves a felajánlás... én a matt rózsaszínre pályáznék, ha nem viszik el előlem:) De ha valaki másnak kell, én is rugalmas vagyok a kérdésben:)

  VálaszTörlés
 5. Stoppolnám a gyöngyházfényű fehér kásagyöngyöt, és a fekete szalmagyöngyöt. Köszönjük a lehetőséget, rendes tőled! :) Továbbítom!

  VálaszTörlés
 6. Klau, ez egy csodás felajánlás. :)
  Én szeretném lestoppolni az ezüst közepű narancssárgát. Én most kezdek csak ismerkedni a gyöngyökkel és nagyon hálás vagyok Neked.
  Ha lehet, a később feltett gyöngyökből is válogatnék majd. ;)
  Máris kiteszlek a blogomra. :)
  Susu

  VálaszTörlés
 7. Szia Susu!
  Vigyázz, mert ha egyszer elkezded, nehéz lesz abbahagyni :)
  Kedy, lesz még egy csomag gyönyörű fehérem. Az enyhén színjátszós fényű. Nem ugyanaz, mint amit lefoglaltál, majd nézz be később, hátha felkerül.
  Egyébként addig senkinek nem akarok postázni, amíg az összes gyöngyöt fel nem pakoltam. Várhatóak még szépek. Ezüstközepű áttetsző kása... stb Hadd válogasson mindenki kedvére

  VálaszTörlés
 8. Rendben, már így is többször jövök minden nap, hátha van még :) Biztos az a fehér is nagyon szép, le fogom stoppolni!
  A teljesen áttetsző szalmagyöngyöt is szívesen magamhoz veszem ha másnak nem kell. De tényleg csak akkor, nem szeretnék pofátlan lenni :) Aztán ha ezek az enyémek lehetnek, akkor befejeztem, hagyok másnak is! :)

  VálaszTörlés
 9. Szia Claju!
  Én is köszönöm a felajánlásod,nagyon nagylelkű vagy! Azt szeretném kérni amire ezt írtad:

  Vágott szögletes gyöngy. Szép fényű barna gyöngy. Szintén nem egyforma méretű gyöngyök. Fél 5x5-ös zacskóval van.

  Szia! Jutka

  VálaszTörlés